sintagi

Συνταγή για σπιτικές βάφλες

Ο Δεκέμβρης είναι εδώ και αυτό σημαίνει… περισσότερα γλυκά! Κανείς δεν θα έλεγε “όχι” σε λαχταριστές, σπιτικές βάφλες, γι’ αυτό κι εμείς ανακαλύψαμε την πιο εύκολη και νόστιμη συνταγή για να εντυπωσιάσεις την οικογένεια και τους φίλους σου με τις γλυκές δημιουργίες σου.

Το μόνο που χρειάζεσαι είναι μια βαφλιέρα, φαντασία για να πειραματιστείς με τα toppings, καλή διάθεση και… εννοείται πολλή όρεξη!

Ζύμη για βάφλες

Υλικά

  • 2 αβγά
  • 380ml γάλα
  • 100γρ. λιωμένο βούτυρο
  • 250γρ. αλεύρι
  • 3 κουταλάκια του γλυκού baking powder (μην το βάλεις, αν θέλεις τις βάφλες σου πιο τραγανές!)
  • ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι

Εκτέλεση

  1. Χτύπησε τα αβγά μέχρι να αφρατέψουν.
  2. Πρόσθεσε το βούτυρο και το γάλα και ανακάτεψε.
  3. Κοσκίνισε το αλεύρι, το αλάτι και το baking powder και πρόσθεσέ τα στο μείγμα των αβγών.
  4. Ανακάτεψε καλά με μια ξύλινη κουτάλα, ώσπου να σχηματίσουν μια ομοιογενή ζύμη.

Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση!

Σου άρεσε αυτή η συνταγή;

Μοιράσου την με τους φίλους σου!

Αν πάλι χρειάζεσαι περισσότερη… έμπνευση για την κουζίνα σου, κάνε click εδώ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

[]