Blog

Μαγείρεμα Sous Vide

Γνωρίστε καλύτερα τον δημοφιλή τρόπο ψησίματος 

Το sous vide είναι μια τεχνική μαγειρικής σε κενό αέρος μέσα σε υδατόλουτρο ελεγχόμενης θερμοκρασίας. Με το μαγείρεμα sous vide το ωμό προϊόν κλείνεται αεροστεγώς σε ειδική σακούλα κατάλληλη για επαφή με τρόφιμα και ψήνεται κάτω από ακριβείς ελεγχόμενες συνθήκες θερμοκρασίας και χρόνου.Στα πλεονεκτήματα του συγκεκριμένου τρόπου μαγειρέματος συγκαταλέγεται η αποτροπή των δυσάρεστων οσμών λόγω οξείδωσης ενώ αναδεικνύονται τα αρώματα, διατηρούνται τα υγρά, η δομή και η γεύση κατά το ψήσιμο.


Στο εσωτερικό της ειδικής σακούλας του ψησίματος το τρόφιμο βρίσκεται σε υγρό περιβάλλον  όπου αποτρέπεται η αφυδάτωσή του με αποτέλεσμα το τρόφιμο να είναι πιο μαλακό και τρυφερό συγκριτικά με το αν ήταν ψημένο διαφορετικά, για παράδειγμα στον φούρνο.


Τα κυριότερα τρόφιμα που μπορούν μαγειρευτούν με αυτήν την τεχνική είναι σχεδόν όλα! Από κρεατικα, πουλερικά, αυγά, λαχανικά και φυσικά θαλασσινά.

Απόκτησε σήμερα την δική σου Slow Cooker και Sous Vide απο την Russell Hobbs εδώ